Zoekt u een Tandarts.


U kunt zich bij ons aanmelden via
Telefoon 0162-370737 of
allesoverhetgebit.nl

Alles-over-het-Gebit.nl

Tarieven

2024 Nieuws en Tips

  • Voor 2024 (en 2025) hebben we zorgovereenkomsten voor de volledige kunstgebitten en klikgebitten met de volgende zorgverzekeraars afgesloten. Het betreft: CZ, OHRA, Nationale Nederlanden, Zilveren kruis, Interpolis, FBTO, De Friesland.
  • Volledige kustgebitten en klikgebitten worden gedeeltelijk vergoedt uit de basis verzekering en soms ook een deel uit de aanvullende tandartsverzekering. Er is een eigen risico en eigen bijdrage.
  • Voor de overige tandheelkundige zorg (behalve volledige kunstgebitten en klikgebitten) hanteren zorgverzekeraars géén overeenkomsten en geldt er géén eigen risico.
  • De tandheelkundige zorg van de jeugd onder de 18 jaar wordt volledig vergoedt uit de basis verzekering van de zorgverzekeraars.
  • De tandheelkundige zorg boven de 18 jaar wordt gedeeltelijk en soms geheel vergoed uit de aanvullende tandartsverzekering van de zorgverzekeraar.

De tarieven van tandartsen, orthodontisten, mondhygiënisten en tandprothetici worden landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA). Dit betekent dat de tarieven voor elke tandarts gelijk zijn. Op de tarievenlijst staan de tarieven voor elke zogenoemde prestatie met de daarbij behorende code. Met deze code kunt u op uw zorgpolis controleren of uw verzekeraar een behandeling (deels) vergoedt. Op uw verzoek maken wij vooraf een gespecificeerde begroting. Wanneer u dit doet voordat u een behandeling afspreekt, voorkomt u financiële verrassingen achteraf.

Via deze LINK kan u de tarieven bekijken, zoals deze binnen onze praktijk worden gebruikt. De behandelingen kunnen uit meerdere prestaties of behandelcodes bestaan.

De lijst van prestaties, codes en tarieven vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. De tarievenlijst geldt vanaf 1 januari 2024.

Kinderen

De zorg voor het gebit van kinderen tot 18 jaar valt met uitzondering van de orthodontie altijd binnen de zorg die geregeld is in de verplichte basisverzekering. Dit geeft ons de gelegenheid om, los van de kosten die tandartsbezoeken met zich meebrengen, een kind die zorg te geven die nodig is.

Daar waar een jaarlijks periodiek onderzoek voor de ouders voldoende is, blijkt het voor kinderen beter om wat vaker een periodiek onderzoek af te spreken. Voor sommige kinderen is het zelfs raadzaam om een drie maandelijks bezoek aan onze praktijk te brengen. Ook hier geldt dat we kiezen voor zorg op maat.

Uw Nota

De verwerking van onze nota’s hebben wij overgedragen aan Infomedics. Zij zijn gespecialiseerd in het factureren en innen van nota’s in de gezondheidszorg. Infomedics heeft met de meeste zorgverzekeraars een betalingsovereenkomst, waardoor het verzekerde deel van de nota meestal direct zal worden afgerekend. Van het niet verzekerde deel ontvangt u zelf een nota.

De vergoedingen van de behandelingen door de zorgverzekeraars is per verzekering anders en wij verwijzen u hiervoor naar uw eigen zorgverzekering voor meer uitleg hierover. Wij kunnen de door u gebruikte vergoedingen inzien bij uw zorgverzekeraar, vraag het uw tandarts.

  • Bij de prestaties waar een * is toegevoegd worden extra materiaal- en techniekkosten berekend.
  • Voor alle behandelingen boven de € 250,- krijgt u een begroting.
  • De algemene betalingsvoorwaarden van Infomedics zijn hier van toepassing.
Mocht u over onze tarieven nog vragen hebben, dan kunt u natuurlijk ons altijd bereiken via ons contact formulier of telefoonnummer 0162-370737 tijdens openingstijden.

Openingstijden Tandartsenpraktijk Procureurweg4

Vrijdag telefonisch bereikbaar tot 12.15 uur, daarna is er een weekenddienst regeling.
Zaterdag, Zondag en Feestdagen is er een weekenddienst regeling.
Bij acute pijn of andere spoedgevallen buiten de openingstijden belt u 0162-370737

maandag – donderdag 8:15 am – 12:15 pm1:00 pm – 5:15 pm
vrijdag 8:15 am – 12:15 pm
zaterdag – zondag Gesloten